Почела изградња 190 станова за безбедњаке у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Камен темељац за 190 станова за припаднике служби безбедности у Сремској Митровица данас су поставили министарка грађевинарства Зорана Михајловић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
sremska mitrovica, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић/Сремска Митровица

Сремска Митровица је седми град у којем је почела изградња станова за безбедњаке, а 15.000 квадрата стамбеног простора биће изграђено у насељу Камењар.

"Постало је уобичајено да свако мало негде почињемо радове. Драго ми је што је Митровица шести град у Србији где се тренутно граде станови. У октобру ће почети изградња у Београду, ускоро ће се припадници безбедносних снага уселити у станове у Нишу и у Врању. Решићемо оно што деценијама није решавано", рекла је министарка Михајловић.

Она је рекла да је Влада Србије обезбедила средства да у овој и следећој години почне изградња 8.000 станова, а да ће у наредним годинама бити изграђено више од 20.000 станова.

"Вредност тих 20.000 станова биће 800 милиона евра, а вредност ових 8.000 станова је око 300 милиона евра. Почеће изградња станова у Сомбору, Зрењанину, Зајечару И Крушевцу. Наставићемо да радимо да би се у Србији живело боље и да градимо још више оваквих станова", рекла је Михајловићева.

Тренутно се гради у Београду, Новом Саду. Нишу, Крагујевцу, Краљево и Врању. Припадници војске и полиције моћи ће да их отплаћују под повољним условима.

"Решавамо суштинско питање људима који раде у војсци и полицији, решавамо им питање крова над главом. То радимо за огроман број људи. Донели смо одлуку на иницијативу председника (Александра) Вучића, да то што смо успели да консолидујемо нашу земљу, да је финансијски оснажимо да она данас буде способна да то уради и да то осете људи који чувају нашу безбедност и који ризикују своје животе. Хтели смо да почнемо од њих, што не значи да ћемо на томе и стати", рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је рекао да је рок за завршетак изградње станова у Сремакој Митровици 16 месеци, али да се нада да ће бити завршени и раније, те да ће Нову годину нови станари дочекати у новим становима.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести