Почела исплата пензија са додатком од 4.000 дин

БЕОГРАД: Исплата пензије за март за пензионере из категорије запослених почела је данас, уплатом на текуће рачуне у пословним банкама и ЈП Пошта Србије за исплату на кућне адресе, саопштио је Министарство за рад.
dinari_2_6
Фото: Dnevnik.rs

Уз пензије, свим корисницима се исплаћује и једнократна помоћ од 4.000 динара.

"Пензија за март исплаћује се се у целости уместо, као што је то до сада био случај, из два дела. Просечна пензија за кориснике из категорије запослених је 29.676 динара, која ће овог пута бити увећана за 4.000 динара једнократне помоћи, коју је Влада Србије обезбедила за све пензионере", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Пензионерима који примају пензије на кућну адресу, поштари ће донети и пензије и једнократну помоћ на кућну адресу.

Такође, пензионерима који примају пензије преко текућег рачуна у пословној банци, а старији су од 65 година, у складу са Инструкцијом Народне банке Србије, у периоду важења забране кретања банка је дужна да омогући исплату на основу једнократног пуномоћја које овлашћено лице доставља банци за подизање пензије са текућег рачуна у просторијама банке или исплатом пензије на кућну адресу корисника, тако што ће корисник позвати банку и тражити готовинску доставу преко Поште Србије.

"Држава је организовала да свих 1.439.499 корисника из категорије запослених добије мартовску пензију и једнократну помоћ, као што је то урађено при исплати мартовских пензија и једнократне помоћи пензионерима из категорије самосталних делатности 2. априла, а пољопривредним и војним пензионерима 4. априла", рекао је министар Ђорђевић.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести