Пашалић понудио помоћ у збрињавању људи након земљотреса

Заштитник грађана Зоран Пашалић разговарао је данас са хрватском пучком правобранитељицом Лором Видовић о ситуацији у Хрватској после разорног земљотреса и понудио јој све врсте помоћи из своје надлежности
zoran pasalic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

БЕОГРАД: Заштитник грађана Зоран Пашалић разговарао је данас са хрватском пучком правобранитељицом Лором Видовић о ситуацији у Хрватској после разорног земљотреса и понудио јој све врсте помоћи из своје надлежности у санирању последица које је та катастрофа донела грађанима те земље.

Пашалић је након телефонског разговора казао да га је Видовић информисала о ситуацији у Хрватској после земљотреса и о великом труду који тамошњи надлежни органи улажу како би сместили 75.000 угрожених људи у објекте.

"Понудио сам јој помоћ из своје надлежности како би, пре свега људи који су остали без крова над главом, били збринути у овој тешкој ситацији", додао је Пашалић.

Пашалић је пренео и да се са хрватском колегиницом сагласио да је сарадња омбудсмана Србије и Хрватске до сада давала позитивне резултате.

Изразили су наду да ће тако бити и у овој ситуацији када су у питању животи и егзистенција десетина хиљада грађана Хрватске.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести