Отворен гранични прелаз између Малог Зворника и Зворника

БЕОГРАД: Вечерас је поново почео да ради гранични прелаз између Малог Зворника и Зворника, отворањем чувеног пешачког моста краља Александра Првог Карађорђевића, после реконструкције која је трајала годину дана.
granica
Фото: Tanjug/ R. Prelić, ilustracija

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стегановић оценио је ову вест као лепу и важну за локално становништво које ће много лакше прелазити Дрину.

"Пошто многи живе у једном месту, а раде у другом, важно је што сада неће морати да иду неколико километара до друмског граничног прелаза. Колико ће им то значити најбоље говори податак да је пре затварања моста ту бележено око 3.000 прелаза дневно, рекао је Стефановић за Танјуг.

Он истиче да ће отварање моста бити значајно и привредницима овог пограничног краја, а , како каже, Министарство унутрашњих послова и припадници граничне полиције учиниће све да додатно олакшају живот и рад локалног становништва.

"Оно што је Влада Републике Србије већ учинила, јесте финансирање већег дела реконструкције моста, који је отворен пре више од 90 година и чија је санација била неопходна, рекао је Стефановић.

Влада Србије обезбедила је 600.000 евра за реконструкцију моста дугог 150 метара и широког 7,2 метра, а остатак општина Зворник.

Мост преко Дрине између Зворника и Малог Зворника изграђен је средствима краља Александра Првог Карађорђевића и Министарства грађевине Краљевине Југославије, завршен крајем 1929. године, а у саобраћај га је пустио краљ Александар годину дана касније, а Тадашња општина Зворник одлучила је да се мост назове по његовом ктитору краљу Александру.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести