ОПРЕЗ Туристи у Грчкој све чешће на мети лопова

Нигде у Грчкој, ни на отвореним паркинзима, ни испред мега маркета и тржних центара, ни у прометним улицама, ни на паркинзима плажа, не остављајте технику и вредне ствари без надзора у аутомобилима ни на неколико минута!, упозорава портал grcka.info.com.
kradja automobila pixabay
Фото: pixabay.com

Наиме,  како се наводи, истоветна крађа (као и крајем јуна) јуче се поново догодила на паркингу ЛИДЛ маркета у Никитију. Туристима који су тек стигли на Ситонију и аутомобил пун ствари паркирали испред маркета ЛИДЛ-а да би обавили куповину, из гепека су украдене вредне техничке ствари и нешто новца у предњем делу - без икаквих трагова обијања.

Ови лопови оперишу тако што помоћу специјалних апарата на даљини од 300 метара и ближе ометају даљинско закључавање брава на аутомобилу, а након што се удаљите, отварају ваш аутомобил без трагова обијања. У последње време "прате" најчешће туристе који су тек дошли на летовање, јер су њихови аутомобили пуни ствари.

Породица којој се крађа десила јуче написала је између осталог администраторима портала grcka.info.com:

"... На исти начин нам је украдена техника из гепека без трагова провале. Највероватније је у питању организована ствар јер нас је сигурно неко пратио док смо било у Лидлу и дојављивао некоме ко је отварао гепек и чак врата од аута. Сасвим смо сигурни.

Слободно окачите на страници да људи никако не иду у Лидл чим стигну на море без обзира колико то пригодно деловало јер они прате баш такве и виде кофере на седиштима итд. Ми смо чак поучени искуством понели све ствари из аута али ето нисмо неку већу технику јер је просто габаритно и нисам искрено ни помислила да неко може да скине код за откључавање кола и тако нешто да се деси..."

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести