Одржан Први симпозијум о психоактивним супстанцама

БЕОГРАД: Први национални симпозијум о психоактивним супстанцама одржан је у Војномедицинској академији (ВМА) у Београду.
vma tanjug
Фото: Tanjug

На скупу у организацији Националног центра за контролу тровања ВМА, а уз подршку Канцеларије Уједињених нација за питања дроге и криминала (УНДЦ), предавања су осим токсиколога ВМА одржали и еминентни стручњаци из земље и иностранства.

Размењена су искуства из праксе о хемијској структури психоактивних супстанци, лечењу акутних тровања, леталним исходима услед предозирања овим супстанцама, као и о аналитици контролисаних и новосинтетисаних психоактивних супстанци, наводи се у саопштењу ВМА.

Скупу су присуствовали начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, бивши начелник Управе за војно здравство токсиколог бригадни генерал у пензији доц. др Вељко Тодоровић, као и учесници из земље и иностранства.

Пуковник Вукосављевић пожелео је присутнима добродошлицу у ВМА, установу која, како је навео, почива на три основна стуба такозвана "3Т" - токсикологији, трауматологији и трансплантацији.

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести