Обреновац добија соларну клупу за помоћ мигрантима 

ОБРЕНОВАЦ: Обреновац ће, у склопу Подршке Европске уније управљању миграцијама и општинама и градовима у Србији на чијој територији бораве мигранти, добити соларну паметну клупу, као и сервер који ће унапредити пружање услуга грађанима.
migranti
Фото: Tanjug

Паметна клупа ће бити постављена на платоу испред општине у најјпрометнијем делу града где се окупља локално и мигрантско становништво и она ће олакашати приступ информацијама и омогућити комуникацију како локалном, тако и мигрантском становништву.

Миграциона кретања од 2015. године довела су до повећања броја становника у општинама у којима привремено бораве мигранти чиме се увећао број и врсте јавних потреба грађана на које примајуће заједнице треба да одговоре, саопштила је Међународна организација за миграције. 

Како би ефикасно одговорили на потребе свих грађана Обреновца, укључујући и оне које се односе на потребу за информацијама и комуникацијом, тој општини ће бити уручена соларна паметна клупа, као и нови сервер.

У протекле три године, у склопу Подршке Европске уније управљању миграцијама у Србији, општина Обреновац као једна од општина која је привремено сместила велики број мигранта, добила је подршку вредну више од 200.000 долара за унапређење система водоснабдевања, као и унапређење здравствених услуга за пацијенте на дијализи.

Постављање паметне клупе ће бити организовано сутра, уз подршку локалних волонтера и миграната смештених у Азилном центру "Обреновац", а грађанима и мигрантима ће бити представљене њене функције и предности.

EUR/RSD 117.5990
Најновије вести