Невреме у Западној Србији, град у Ариљу и Пожеги

АРИЉЕ/ПОЖЕГА: Невреме праћено градом захватило је јуче после подне, нешто после 16.00 Драгачево и Гучу, пожешки и ариљски крај, као и Краљево и Крушевац, пренели су медији.
n
Фото: Tanjug (Video, ilustracija)

Незапамћено невреме погодило је ариљски крај, обилна киша са олујним ветром носила је све пред собом, а падао је град величине песнице који је погодио села и летину, преноси Глас Западне Србије.

Највећу штету претрпело је село Вирово у ариљском крају, где је падао град велицине тениске лоптице, јавља РТС. 

Олуја је однела црепове са кућа, а на неким аутомобилима су полупана стакла. 

Невреме је нанело и штету на пољопривредним културама, и пластеницима. 

Незапамћено невреме погодило је јуче Драгачево и Гучу и нанело огромну штету на објектима и усевима.

Буквално су падале леденице. Велика је штета на куцама и за пољопривреду, рекао је за РТС Зоран Вучићевић из Штаба за ванредне ситуације општине Лучани. 

Противградни стрелци су дејствовали, али нису успели да разбију градоносни облак. 

У селу Лис падао је град велицине кокошјег јајета, а мештани кажу да такво невреме не памте ни они старији од 80 година.
Невреме, прачено олујним ветром зхватило је по подне и Краљево где је ветар ломио и обарао дрвеце и дизао кровове зграда. 

Снажни удар ветра однео је део крова на стамбеној згради у краљевачком насељу Моша Пијаде, као и црепове са неколико зграда и куца у приградским насељима, рушећи и обарајући гране и рушећи трула стабла. Страдало је и неколико аутомобила у Караћорђевој улици и Војном насељу на која су пала стабла.

У Крушевцу је за четрдесетак минута пало 50 литара кише по метру квадратном, а ветар је дувао брзином од 115 километара на час.

На Багдали, Тргу костурница и у кругу крушевачке болнице интервенисале су и ватрогасно-спасилацке јединице уклањајући стабла која је олујни ветар оборио.

На појединим домаћинствима ветар је однео црепове, а са затвореног базена Спортског центра одлетео је и део кровне конструкције.

Због невремена одложено је и отварање 4. међународног фестивала балона "Крушевац кроз облаке", преноси РТС.

Град је падао и на ободима Ужица, у индустријском предграђу Севојну и у неколико села, наводе медији.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се у суботу очекују обилни пљускови с грмљавином, који ће понегде бити праћени градом и олујним ветром.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести