Невреме у Александровцу причинило велике штете

АЛЕКСАНДРОВАЦ: Током невремена праћеног обилним падавинама, јаким ветром и градом величине ораха, на територији целе општине Александровац причињена је велика штета на пољопривредним усевима, као и на стамбеним и помоћним објектима.
nevreme
Фото: Tanjug/Diskos

Како је речено на седници општинског Штаба, иако су противградне ракете дејствовале максимално, помоћи није било тако да је невреме оставило трага на свим културама - у виноградима, вишњарима, малињацима, купињацима, на парцелама јагода и поврћа, кукуруза и кромпира.

У већини села у тој општини штета је 100 одсто.

Према досадашњим информацијама, током невремена нико није повређен, нити је настрадао.

Од удара грома пожари у околини Јагодине и Новог Пазара

Од удара грома данас пре подне избила су два пожара у околини Јагодине и Новог Пазара, изјавио је начелник Управе за ватрогасно-спасилачко јединице и цивилну заштиту у МУП-у Горан Николић.

Николић је рекао да у пожарима, који су у раним јутарњим сатима избили у околини Јагодине и Врњачке Бање, није било повређених и да су се у оба случаја од удара грома запалили струјомери.

Навео је да су, због невремена које је јуче и данас погодило Србију, ватрогасно-спасилачке јединице интервенисале и у Врњачкој Бањи, Смедереву и околини Крушевца, где су, каже, обилна киша и град оштетили објекте и возила.

Николић је рекао да су у Врњачкој Бањи ватрогасне екипе на осам локација извлачиле воду из кућа и објаснио да је било речи о комуналним проблемима, а не о изливању река.

Вода се са оближњих брда слила у куће које се налазе у депресијама. Јака киша пала је и у околини Крушевца, где је пет ватрогасних екипа на неколико места извлачило воду. Све наше екипе су у приправности да дејствују ако буде већих падавина, навео је Николић.

Додао је да је било мањих интервенција због града.

У околини Смедерева је пало дрво које су наше екипе уклониле са пута. За сада није било већих интервенција због временских непогода, казао је Николић.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести