Недимовић: Поплава неће бити, не треба нико да се боји

НОВИ САД: Ова киша је добра за пољопривреднике и не треба нико да се боји, неће бити поплава, изјавио је данас министар за пољоприрведу, шумарство и водопривреду Бранислав Недимовић.
nedimovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Недимовић, који је данас посетио Међународни пољоприрведни сајам у Новом Саду, оценио да чак неће бити ни редовне одбране од поплава на реци Сави.

"На свега 200-300 километара од Србије ноћас су се огласиле сирене због поплавног таласа на простору Бањалуке, Теслића и Новог Града, то је све живот. Оно што је чињеница јесте да ће сва та вода доћи код нас. То све припада сливу реке Саве, али неће бити проблема. Мислим да нећемо чак ући ни у редовну одбрану од поплава на реци Сави“, оценио је министар Недимовић.

Невреме с градом, јаким, олујним ветром и обилном кишом захватило је јуче касно послеподне делове Бачке. Невреме је донело град, обилну кишу и јак ветар.

У месту Дрљан, између Бечеја и Бачке Тополе, за мање од један сат пало је 30 литара кише по метру квадратном.

Како наводи сајт Војводина Метео, њиве су местимично забелеле од количине леда, а штету је за сада није могуће проценити.

Облачност је у међувремену ослабила и доноси кишу и пљускове уз ређу појаву грмљавине на крајњем северу и северозападу Војводине.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести