Мировић: Плави воз сјајна идеја за промоцију туризма

БЕОГРАД/СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је вечерас да је Плави воз одлична идеја за промоцију туризма у нашој земљи.
igor mirovic
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

"Ово је сјајна идеја Колор прес групе и људи који се из магазина  "Хелло! Травел: Војводина" баве промоцијом туризма у нашој земљи", рекао је Мировић за Танјуг током вожње Плавим возом на релацији Београд - Сремски Карловци, у коме је организована промоција специјалног издања тог магазина.

Мировић је истакао да је Покрајинска влада подржала ову манифестацију и боравак гостију у Плавом возу и Сремским Карловцима са циљем да се промовишу, пре свега туристички потенцијали Војводине.
Он је нагласио и значај присуства великог броја амбасадора као и представника туристичке привреде како би се размениле информације и указало на планове и на све вредности које Војводина има.

"Имамо раст броја туриста у Војводини и раст прихода од туризма, као и у целој земљи", истакао је Мировић и оценио да је туризам грана која се код нас расте и која ће бити важан фактор даљег раста и развоја.
Мировић је навео и да је ове године у Војводини направљена координација између Покрајинске владе и осам највећих градова у Војводини са циљем промовисања потенцијала Војводине у земљи и иностранству и најавио да ће оваквих акција бити још.

"Јосипа Броза Тита одавно нема, али је остао Плави воз, који сада користимо у комерцијалне сврхе и у сврхе промоције потенцијала читаве наше земље", рекао је Мировић.
Он је додао и да му је ово прва вожња Плавим возом и честитао организаторима. Такође је је упутио похвале људима који у оквиру "Србија воза" одржавају тај воз.

У Плавом возу је вечерас, на реалцији Београд - Сремски Карловци, организована промоција специјалног издања магазина "Хелло! Травел: Војводина", у организацији компаније Color Media Communications и Владе Војводине.
Том приликом су у сарадњи са новинском агенцијом Танјуг представљене фотографије из фото архива агенције, на којима су забележени моменти путовања Јосипа Броза Тита и Јованке Броз Плавим возом и бродом Галеб.

Званице могу да погледају 40 фотографија под називом "Плави воз и брод Галеб из Танјугових архива".
Званице су председник покрајинске владе Игор Мировић, Јошка Броз, амбасадори, представници јавног и културног живота, директорка новинске агенције Танјуг Бранка Ђукић, представници компанија и страних привредних комора, туристицке индустрије и медија.
Званице су се прво окупиле у ресторану "Станица 1884" на Главној железничкој станици у Београду.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести