Министар Вулин уручио захвалницу Гашићу

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин уручио је данас Специјалну захвалницу Министарства одбране директору БИА Братиславу Гашићу за лични допринос и ангажовање који су довели до преноса оснивачких права и обавеза Музеја ваздухопловства Београд на Републику Србију.
vulin i gasic, tanjug
Фото: Tanjug

Како се наводи, у Музеју се налази истинско богатство, и он је, кажу, изузетан споменик историје који се више деценија налазио у нерешеном статусу.

"Уговором о преносу оснивачких права, потписаном 15. марта ове године са овлашћеним представницима оснивача некадашњег Музеја југословенског ваздухопловства, створени су услови да та институција постане власништво Републике Србије", пише у саопштењу Министарства одбране.

Овим признањем, кажу, ресорно министарство је желело да се захвали Братиславу Гашићу на његовом, како наводе, труду и визији који су до тога довели.

"Министарство одбране ће се у будућности старати да се музејско благо сачува за генерације које долазе", рекао је приликом уручења захвалнице министар Вулин.

Музеј ваздухопловства Београд биће од 1. јануара наредне године у власништву Републике Србије, а њиме ће руководити Министарство одбране, каже се у саопштењу министартва.

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести