Ђорђевић: После низа пропуста преузимамо предмет од Покрајине

БЕОГРАД: Случај породице Савић, који се односи на незаконито усвојење мале Ленке, која се тренутно налази у хранитељској породици због низа пропуста, протока времена и неадекватног реаговања надлежних органа у Покрајини, Министарство ће решити у што краћем року, каже министар Зоран Ђорђевић.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Додаје да ће се поступати искључиво по закону, али пре свега у најбољем интересу детета.

Након што се по хитном поступку састао са усвојитељима, Бориславом и Биљаном Савић који су му предочили целокупан ток процеса усвојења кроз који су прошли, Ђорђевић је казао да је Министарство за рад, борачка и социјална питања преузело одлуку у вези са овим случајем, те је у циљу што бржег решавања случаја наложио следеће да Сектор за социјалну заштиту и бригу о породици упути Покрајинском секретаријату захтев за покретање поступка хитне смене директора Центра за социјални рад Суботица.

Такође, тражиће да се поведе поступак утврђивања одговорности целог ланца одговорних у овом случају.

Министар је захтевао да се сва потребна документација у вези са случајем доставе Министарству како би стручни људи видели где је дошло до пропуста и пронашли најадекватнији начин за решавање овог случаја.

Ђорђевић је истакао да ће о решењу у овом случају најпре бити обавештена породица Савић, а након тога и јавност, која има право и мора да зна на који начин је држава решила проблем.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести