Милош Велики спреман за зиму, обезбеђена модерна механизација

ЉИГ: На три пункта на новоизграђеном ауто-путу Милош Велики током зиме биће распоређено 12 камиона, а спремна је и модернизована механизација за чишћење снега, кажу из Путева Србије.
autoput milos veliki, Tanjug/Dimitrije Gol
Фото: Танјуг/Димитрије Гол

Како преноси портал Глас западне Србије, зимска служба креће са радом 1. новембра и трајаће до 31. марта.

Шеф одржавања на ауто-путу Градимир Милуновић наводи да од Обреновца до Прељине има 103 километара, а да ће пунктови бити у Убу, Љигу и Такову.

"По четири камиона на сваком пункту, то је по четвртом највећем степену приправности, а по потреби убацићемо и два грејдера и унимаг”, рекао је Милуновић, преноси ГЗС.

Према његовим речима, режим одржавања ауто-пута је другачије од локалних, јер се, каже, ради о саобраћајници од изузетне важност, те је зато већи степен приправности, а механизација модернија.

“Чистачи су са већим ножевима него за обичне путеве. Посипачи су нови са бункерима са стране и може да се користи и калцијум хлорид. Ово средство је у течном стању и делује на већим минусима”, истакао је Милуновић.

Поред механизације за већ отворену деоницу ауто-пута, спремне су машине и за чишћење деонице од Сурчина до Обреновца чије отварање је планирано у децембру.

“Спремно је пет камиона, јер ништа се не препушта случају. Пре почетка сваке зимске сезоне врши се и обука људства, а како се шири обим посла повећава се и број радника”, навео је Милуновић.

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести