Михајловић женама: Брините о себи, идите на редовне прегледе

БЕОГРАД: Потпредседница владе и председница Координационог тела за родну равнмоправност Зорана Михајовић апеловала је на жене да редовно иду на лекарске прегледе, а с обзиром да чињеницу да је рак дојке најчешћи узрок смрти жена у Србији и да, нажалост, има тенденцију пораста. 
karcinom dojke
Фото: pixabay.com

Моја порука свим девојкама и женама је да иду на редовне здравствене прегледе, јер ако се болест на време открије, излечива је у 90 одсто случајева, поручила је Михајловићева у саопштењу које је достављено из њенг кабинета.      

Она је поводом Националног дана борбе против рака дојке изјавила да поражавајућу статистику по којој 4.000 жена годишње оболи, а 1.600 њих умре због рака дојке морамо да мењамо, а кључна реч је превенција.

Сваки дан о томе треба да говоримо, да едукујемо и информишемо жене, али и цело друштво о каквом проблему је реч, да охрабримо жене да иду на превентивне прегледе, да се посвете здравијем начину живота, макар рекреативном спорту, само тако можемо бити здраве и само тако можемо смањити факторе ризика од оболевања од малигних болести. Кључ је у превенцији и редовној бризи о себи, рекла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести