Михајловић: ЕУ отворила границе, добро проверите правила пре пута

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да су од јуче обновљени летови и на трећем међународном аеродрому "Морава" у Краљеву за Беч и позива грађане да пре путовања провере правила и мере које важе за државу у коју планирају да путују.
putovanje kofer pixabay
Фото: pixabay.com

Она је у јутарњем програму ТВ Хепи рекла да је ЕУ донела декларативну одлуку о отварању граница за наше држављане, али да свака држава има своја правила и важно је да пре пута грађани све провере.

"У Немачку на пример још увек наши држављани не могу ући. Ова правила ће се мењати на сваких од седам до 15 дана и то је нормално у ситуацији у којој се цео свет налази", рекла је Михајловић.

Подсетила је да транзитни саобраћај све време функционише за време епидемије корона вируса, али да су путовања у ово време права авантура.

"Одговорност је на свима нама. Уколико се одлучите за пут, проверите све са амбасадом те земље и министарством спољних послова. Данас на пример имате лет за Скијатос, али је неопходна хрпа папира коју треба попунити. Србија је такође лепа земља, можемо прво њу да обиђемо, уколико већ желимо да путујемо", додала је Михајловић.

Како је саопштио њен кабинет, Михајловић је, поводом тренутног пораста броја заражених корона вирусом, рекла да морамо да научимо да живимо са вирусом корона, јер је он ту све време и биће присутан и на јесен и зиму.

"Важно је пре свега да сачувамо здравље. Мој манир није да нападам грађане нити мислим да тако треба, али од почетка сам става да свако од нас мора да води рачуна о себи и људима око себе, да будемо довољно самосвесни и да се придржавамо правила", поручила је Михајловић.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести