Мештанин Раките кренуо секиром на радника обезбеђења

ПИРОТ: Мештанин села Ракита, Данијел Димитров, члан иницијативе Одбранимо реке Старе планине (ОРСП), ухапшен је јутрош након што је кренуо секиром на једног од радника обезбеђења градилишта мини хидроелектране.
1
Фото: Tanjug

Очевици су испричали да је Димитров дошао јутрос и покушао насилно да уђе у градилиште, али су га радници обезбеђења у томе спречили.

Један од радника је испричао да је Димитров потом отишао до куће, узео секиру којом је насрнуо на радника обезбеђења, па га је полиција разоружала и ухапсила. Шеф градилшта Игор Живковић каже да су радници сваког дана изложени тортури од мештана, а да су се последњих месец дана инциденти интензивирали.

"Мештани су почели интезивније да нам бране да уђемо на градилиште, а ово јутрошње дешавање је кулминација, добро је што је полиција одмах интервенисала. Такође, последњих месец дана инспекција је пет пута долазила на градилиште, али су константовали да су радови у складу са документацијом", казао је Живковић.

Инвеситор Горан Белић сматра да је овај инцидент логичан наставак поступања чланова ОРСП, којима никако не одговара завршетак радова и довођење терена у првобитно стање.

Додао је да они сада ометају радове санације локалног пута и уређења градилишта, а не градње водозахвата, с обзиром на то да ће по завршетку радова бити потпуно јасно колико су злонамерне и неистините тврдње чланова те иницијативе.

"Ово је насиље у континуитету, све је снимљено камерама техничког обезбеђења, учињено пред полицијом, што само показује колико су насилници самоуверени и бахати", казао је Белић.

BugaraSS
04.06.2019 • 16:16
Kako je moguce kad su radovi zabranjeni,ili je Babusnica drzava u drzavi???
EUR/RSD 117.5806
Најновије вести