Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца: Тема љубав

НОВИ САД: Светски дан Црвеног крста иЦрвеног полумесеца обележва се данас, на рођендан Анрија Динана, оснивача Црвеног крста.
crveni krst, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Ове године у фокусу је снага и величина глобалне мреже Црвеног крста и Црвеног полумесеца, са запосленима и 11,7 милион активних волонтера. Овогодишња тема је “Љубав”, с циљем да прошири разумевање јавности према Међународном покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Поводом Недеље Црвеног крста која се од данас до 13. маја одржава у Србији, 200 волонтера из свих 45 организација Црвеног крста у Војводини 13. маја биће гости председника Владе Војводине Игора Мировића.

У току је и традиционална акција “Пакет за новорођену бебу”, у сарадњи с организацијама ЦК и породилиштима у Покрајини. Црвени крст припремио је 628 пакета за бебе рођене у Недељи ЦК, захваљујући и Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Такмичење “Шта знаш о Црвеном крсту” биће одржано у одмаралишту ЦК Багремара у Бачкој Паланци, 11. маја, а учестоваће више од стотину волонтера, сарадника из организација ЦК у Војводини.

На Међународни дана безбедности на води, 15. маја, Црвени кст Војводине, у сарадњи с Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета у Новом Саду и подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, организује манифестацију, с циљем да подсети на важност поштовања правила на купалиштима. Манифестација ће бити одржана на платоу испред СПЦ Војводина, 15. маја од 10 до 15 часова.

И. В.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести