Матић и Лончар: Појачати надзор епидемиолошких мера на скијалиштима

Потребно је појачати инспекцијски надзор над спровођењем епидемиолошких мера и координисати заједнички рад туристичке, санитарне и комуналне инспекције на туристичким дестинацијама током зимске сезоне

БЕОГРАД: Потребно је појачати инспекцијски надзор над спровођењем епидемиолошких мера и координисати заједнички рад туристичке, санитарне и комуналне инспекције на туристичким дестинацијама током зимске сезоне сагласили су се на данашњем састанку министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и министар здравља Златибор Лончар.

„Озбиљно схватамо мере и препоруке Кризног штаба и у циљу очувања здравља и живота људи спремни смо да заузмемо оштар став према свима који те мере не спроводе. Уколико се на скијалиштима понове сцене кршења епидемиолошких мера са почетка сезоне бићемо приморани да захтевамо затварање скијалишта“, поручила је Матићева.

Напоменула је да је након интервенције Министарства трговине, туризма и телекомуникација ситуација побољшана на већини туристичких дестинација, али да на неким местима и даље постоји неразумевање гостију и привредника.

Лончар је оценио да је пуно поштовање епидемиолошких мера у интересу читавог друштва.

Састанку су поред представника два министарства присуствовали и директори Јавних предузећа "Стара планина" Горан Караџић и "Скијалишта Србије" Дејан Ћика.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести