Мањи комади леда плутају, нема разлога за обуставу пловидбе

БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре прати ситуацију на Дунаву, Сави и Тиси и тренутно нема разлога за обуставу пловидбе, изјавио је данас помоћник министра за водни саобраћај Вељко Ковачевић.
ledolomac-sloga
Фото: FoNet

Ковачевић је навео да су ноћас примећени делови разбијеног леда на реци Тиси, који су настали радом мађарских ледоломаца на реци Марош, на територији Мађарске.

"У питању су мањи комади леда који се током спуштања заустављају уз обалу Тисе, а они делови леда који се не насукају на обалу доћи ће до бране код Новог Бечеја, где ће их службе Лучке капетаније у Сенти извући на обалу", објаснио је Ковачевић.

Он је, како је саопштено, рекао да је за сваки случај комплетна механизација предузећа "Иван Милутовић" стављена на располагање Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

"Не очекујемо да ће бити разлога за њихово ангажовање, пре свега зато што у низводном делу Тисе нема леда, као ни на Сави и Дунаву, те стога не постоје ни разлози за обуставу пловидбе", рекао је Ковачевић.

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести