Лончар: Превентивно, оштрије, али избалансиране мере

БЕОГРАД: Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас, уочи седнице Кризног штаба, да ће се расправљати о свим мерама у борби против коронавируса које могу да дају резултат и да је став да се мере избалансирано пооштре, како би се деловало превентивно.
zlatibor loncar, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Лончар је јутрос за РТС рекао да се пре седнице, која је почела око 9 сати, чуо са неким члановима Кризног штаба и да су они мишљења да не треба чекати да се деси сценарио са огромним бројем оболелих.

"Став је да превентивно делујемо, нађемо баланс, пооштримо мере, али да буде избалансирано и да смо сигурни да ће дати резултат", рекао је Лончар.Упитан које ће мере бити на дневном реду, Лончар је рекао да ће се расправљати о свим мерама које могу да дају резултат.

"Желимо превентивно да делујемо, да не реагујемо тек кад имамо озбиљно попуњење капацитете, преморене људе, кроз то смо прошли и немамо разлога да не учимо и на својим и туђим примерима који нису дали добре резултате. Кад смо се понашали одговорно, имали смо резултат, зато молим за јединство и солидарност", рекао је Лончар.

Он је навео да се не ради само о оболелима од короне, већ и о другим пацијентима који морају да се лече, а на које се такође мора мислити.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести