Лончар: Полицијски час викендом од 15 часова, превише људи на улицама

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је несхватљиво колико је људи на улицама и да се у Влади разговора о томе да се прошири полицијски час прошири током викенда и треба да почне о 15 часова до 5 часова изјутра следећег дана.
loncar, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

“Док сам долазио на конференцију за новинаре, видео сам огроман број људи на улицама, то је заиста несхватљиво. Људи, немојте да дозволите да се стање погорша, Кад се разболите биће касно”, рекао је Лончар.

У међувремену Влада Србије донела је одлуку да се самоизолација са 14 продужава на 28 дана, а забрана кретања викендом почиње од 15.00.

“Не сећам се да сам видео оволики број људи на улици, парковима, стварно се не сећам, држава је урадила све што је могла, овакво понашање мене најозбиљније забрињава и плаши. Продужићемо полицијски час викендом, јер одговорна држава не може да гледа да се овакве ствари дешавају”, рекао је Лончар.

Каже да су грађани који су ван куће најозбиљнији кандидати да већ сутра буду позитивни на корона вирус, а за неколико дана да имају озбиљне компликације и буду међу бројевима који се читају сваког дана.

“Најљубазније вас молим да останете код куће, размислите како су са таквим и сличним понашањем прошли грађани Италије. Ако вам то није довољан пример, ако не схватате да када изађете и имате контакт са неким или још горе увече да седате са комшијама, знајте да сте најозбиљнији кандидат да добијете вирус”, рекао је Лончар.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести