Лончар:  Кривичне пријаве за нападе на медицинске раднике

БЕОГРАД:  Апсолутно недопустиво је да у 21. веку наши медицински радници доживљавају нападе вандала и неодговорних појединаца и потребно је да се по хитном поступку измени Закон како би сваки напад на медицинске раднике одмах подлегао кривичној пријави.
loncar, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Ово је закључак са састанка министра здравља Златибора Лончара са здравственим радницима који су недавно били нападнути.

Министар је разговарао са здравственим радницима Иваном Стојковић и Биљаном Тонић из Клиничког центра Ниш, Марианом Вигњевић из Клиничког центра Нови Сад и Аном Младеновић из Дома здравља Свилајнац, који су медавно били мете напада на својим радним местима, саопштило је Министарство здравља.

"Држава Србија данас, као никада пре, бринући о статусу и положају лекара и медицинских сестара и техничара, улаже у побољшање услова рада у здравственим установама, набављамо најсавременије медицинске апарате и опрему, повећавамо плате и омогућавамо усавршавање и специјализације здравственим радницима, све у циљу омогућавања брзе, ефикасне и квалитетне здравствене услуге и неге пацијентима, грађанима Србије", рекао је Лончар и додао:

"Морамо бити свесни да сваки овакав напад на лекаре и медицинске раднике који предано и савесно обављају свој посао, наноси велику штету читавом здравственом систему, односно свима нама. Стога је неопходно да као друштво реагујемо, увек адекватно осудимо овакве инциденте и станемо у заштиту здравствених радника".

miro
30.10.2019 • 21:22
medicinski radnici svojim neradom i neodgovornoscu svakodnevno napadaju zdravlje pacijenata-kako da se branimo kada su nam zivoti ugrozeni-legalizovanim mitom-korupcijom-nemam da im dam-ili da idemo popodne kod tih istih lekara-privatno posto u drzavnim ustanovama nece da rade nista
EUR/RSD 117.5896
Најновије вести