Квадрати за безбедњаке само до 500 евра

БЕОГРАД: Градња јефтиних квадрата за војнике и полицајце поцеће у августу пошто је Влада Србије усвојила Предлог закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.
zgrada antigona, tanjug
Фото: Зграда Антигона, фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Лекс специјалис би већ следеће недеље требало да се нађе пред посланицима, а прва градилишта се очекују у Врању, Краљеву и Нишу, пишу Новости.

Предлог закона, између осталог, предвиђа да куповини јефтиног стана могу да се надају припадници безбедносних служби који немају трајно решено стамбено питање или имају неодговарајући стан.

Услов је да од ступања на снагу новог закона нису продали некретнину, стан или зграду, било да су је имали у Србији или на територији некадашње СФРЈ. 

Ко има право на куповину стана, знаће се у року од 30 дана од добијања грађевинске дозволе за градњу зграде. Списак се ажурира два пута годишње.

Предложени закон предвиђа да максималана цена квадрата буде 500 евра и то без обрачунатог пореза на додату вредност. У првој фази пројекта, у шест градова у Србији предвиђено је да се изгради укупно 1.578 станова који ће коштати укупно 64,35 милиона евра.     

Велики државни пројекат изградње јефтиних станова за припаднике безбедности кренуће из Ниша.     

За припаднике војске и полиције у Новом Саду под повољним условима и уз субвенцију државе требало бида буде изграђено око 1.800 станова.

Зграде би требало да се зидају у Југовићеву, локацији која је већ делимично комунално опремљена.

Vojislav
11.05.2018 • 17:34
po cemu su oni privilegovaniji nego istake drustvene kategorije? policijska drzava u najavi?
EUR/RSD 117.5890
Најновије вести