Кон: Треба непрекидно слати поруку да је вирус и даље с нама

БЕОГРАД: У емисији ''''Хит твит'''' на телевизији Пинк епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон вечерас се пред камерама појавио са маском преко лица и нагласио да, иако је вакцинисан, маска представља поруку да је вирус и даље са нама.
r
Фото: Youtube Printscreen

“Ми јесмо вакцинисани, ја за себе знам и да имам имунитет. Међутим, ношење маске у затвореном простору је нешто што је званично на снази. Ми јесмо на пристојној удаљености, јесте ово ТВ студио, али без обзира на то ја не размишљам само непосредно о нама овде присутнима него о вашим гледаоцима”, одговорио је др Кон на питање водитељке емисије Верице Брадић на ТВ Пинк.

Она је констатовала да су и он и гости вакцинисани, седе на пристојној удаљености и упитала зашто носи маску и какву поруку тим чином шаље.

Кон је рекао да и даље, непрекидно треба слати поруку да је вирус са нама.

Морамо да се хвалимо у вези са организацијом вакцинације

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против ковида-19 Предраг Кон изјавио је вечерас да је вакцинација у Србији организована јако добро и да је то нешто са чиме морамо да се хвалимо.

Он је, гостујући на ТВ Пинк, поручио да је очекивао тешкоће у дистрибуцији вакцина, али да се том ситуацијом, како каже, ''добро хендлује и грађани и цео свет то виде".

Како је рекао, то је захваљујући руководству земље и директним напорима појединаца.

"Читава организација вакцинације је нешто са чиме заиста морамо да се хвалимо. Иза тога стоји једна таква логистика која тражи комплетну ангажованост и све се то спроводи. И на крају се то и види", поручио је Кон.

У нашој земљи до сада је вакцинисано више од 445.000 људи.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести