Кон: Морамо да зауставимо пуњење болница

БЕОГРАД: Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да мора бити заустављен прилив оболелих од корона вируса у болнице, јер су лекари и медицинско особље исцрпљени.
Predrag Kon/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Предраг Кон

Кон је, гостујући на ТВ Прва, рекао да пораст броја новозаражених корона вирусом не може бити тако велики као раније, јер је колективни имунитет на нивоу који то неће омогућити, али да ћемо имати пораст који ће трајати још неко време.

На питање да ли ће постојеће мере бити пооштрене, Кон је рекао да о томе још није расправљано, али да у оквиру медицинског дела Кризног штаба постоји мишљење да неко видљиво заоштравање мора да постоји, јер пораст броја новозаражених представља додатни ризик на који треба реаговати.

Он је истакао да мора да се прихвати чињеница да непоштовање мера резултира повећањем броја заражених и да се интензивно прати ситуација у школама, пре свега средњим.

У овом тренутку је најважнија вакцинација, јер је то једини нацин да из пандемије изађемо што пре, рекао је Кон и навео да је потребно вакцинисати три милиона људи.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести