Кључеви од 23 стана за припаднике Војске Србије и Министарства одбране

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, уручили су у Великој ратној сали старог Генералштаба кључеве од 23 стана припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
vulin vojska
Фото: mod.gov.rs

Како је саопштило Министарство одбране, после свечане доделе кључева, Вулин је истакао да сви они који своју судбину вежу за Министарство одбране, за Војску Србије, могу да буду сигурни да ће се о њима бринути од дана када уђу у Војску Србије, па до последњег дана.

Прошле године смо решили стамбено питање за 747 наших припадника, а ове године настављамо с том праксом. Посебно смо захвални на иницијативи председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића на изградњи станова који су веома доступни, веома квалитетни, за све припаднике структура безбедности, а посебно Министарство одбране. Зато смо веома поносни што је почела изградња станова у Нишу и у Врању, поручио је министар одбране, који користи викенд одсуство као и сви припадници резервних снага на обуци, а у понедељак ће заузети своје место у јединици у којој служи.

Према његовим речима, ове године повећаће се број оних који ће на тај начин решити своје стамбено питање.

На тај начин ћемо доказати још једном колико Србија воли своју Војску, колико поштује своју Војску и колико свако онај који постане део Војске Србије може да буде сигуран да ће се о њему и његовој породици бринути, рекао је Вулин.


Изузетно велики одзив за пријем у Војну гимназију

Поводом завршетка конкурса за упис у Војну гимназију, министар одбране Александар Вулин изразио је задовољство због великог одзива кандидата за пријем у ту војну школу.

Јуче је завршен конкурс за упис у Војну гимназију и са великим задовољством могу да кажем да смо имали изузетно велики одзив, истакао је Вулин.

Он је указао да је унапређен квалитет живота у Војној гимназији и квалитет рада у Војној гимназији, због чега се са великом радошћу очекују добре и квалитетни кандидати.

Желим да захвалим свим породицама, свим родитељима који су нам послали и дали своју децу на бригу и старање. Могу да буду сигурни да ће се о њима водити рачуна, а ми ћемо бити веома поносни на њих, на наше будуће официре, изјавио је министар одбране.


Кров над главом је добио заставник Јовица Дељанин.

Добио сам стан у Пауновој улици у Београду. Задовољан сам са својих 58 квадрата. Жена, дете и ја, сви смо задовољни, изјавио је заставник Дељанин и захвалио Министарству одбране и Војсци Србије за добијени стан.

Међу онима који су решили своје стамбено питање је и Миланка Катанић.

После 40 година радног стажа, добила сам стамбену јединицу, свој кров над главом. Задовољна сам и пресрећна. Стан сам добила у Београду. Узбуђење је велико, јер кров над главом је велика ствар у животу, поручила је Катанићева.

Станови у које ће се уселити активни и пензионисани припадници Министарства одбране и Војске Србије налазе се у Београду, Апатину, Зрењанину, Краљеву, Крушевцу, Нишу и Суботици.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести