КиМ: Почетак нове школске године одложен за 14. септембар

ПРИШТИНА: На данашњем састанку којем су присуствовали министар просвете Рам Љикај, министар здравља Арменд Земај, председник косовоског Националног института за јавно здравље Насер Рамадани, представници Синдиката образовања и Савета родитеља одлучено је да се на КиМ одложи почетак нове школске године за 14. септембар.
skola
Фото: Tanjug/ M. Marković, arhiva

Како се наводи, та одлука је донета после захтева Синдиката образовања да се одложи тај процес, јер школе нису успеле да се припреме, јавља Коха, а преноси Косово онлајн.

Према тој одлуци, почетак школске године се одлаже како би се пружили безбедни услови за децу, наставнике и родитеље: дистанца, ношење маске и хигијена.

"То ће обезбедити већу општу мобилизацију у суочавању са пандемијом на КиМ", наглашава се у тој одлуци.

Такође је договорено да се до 14. септембра, до почетка школске године, ради на успостављању процеса и механизма за сертификовање школа за спремност за одвијање наставе у пандемијским условима, тестирању одређеног узорка наставника и руководства образовних установа, изјави родитеља и радних група за поштовање и стриктну примену упутстава министарства здравства, завршетку физичких, санитарних и људских припрема у свим образовним установама на КиМ.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести