КЦС прима 55 медицинских сестара, два лекара

БЕОГРАД: У Клиничком центру Србије у току је конкурс за пријем 55 медицинских сестара, два лекара и више немедицинских радника, а на разговору за посао данас је било близу 100 кандидата.
lekar doktor
Фото: pixabay.com

Од почетка године у КЦС је уговор о раду добило 583 здравствених радника, од тога 136 лекара и чак 447 медицинских сестара и техничара, наведено је на сајту КЦС.

Сада је у реализацији конкурс кроз који ће бити запослено још 55 медицинских сестара и техничара и два лекара. Претходне, 2018. године, у КЦС је запослено 449 здравствених радника, а у 2017. години укупно 515 здравствених радника је добило посао у овој здравственој установи.

Директор КЦС проф. др Милика Ашанин истиче да Клинички центар Србије омогућава младим људима који се запошљавају у овој здравственој установи да стекну медицинска знања, уче од старијих колега, напредују и да се професионално остваре.

"Уз велику подршку Министарства здравља, трудимо се да запошљавањем младих формирамо нове генерације здравствених радника Клиничког центра Србије, установе у коју сви пацијенти долазе онда када је здравствено стање најтеже, јер добро знају да у овде увек могу добити најбољу и најквалитетнију негу и лечење у складу са савременим достигнућима најбоље клиничке праксе” каже директор КЦС Ашанин.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести