"Кафе бар 16" пример добре праксе бриге о младима са улице

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је данас "Кафе бар 16", социјално предузеће које је покренуо Центар за интеграцију младих, а који радно ангажује бивше кориснике Свратишта за децу и оспособљава их за даљи рад и интеграцију у друштво.
zoran djordjevic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

"Ово је идеалан пример добре праксе бриге о младима који су на неки начин били остављени на улици. Овде им пружају неопходну подршку, али и шансу да стекну знање и вештине како би могли да се осамостале, запосле и оснују своју породицу", рекао је Ђорђевић.

Како је саопштено, навео је да је ресор којим руководи вољан да подржи рад Центра и позвао их да се обрате Министарству за финансијску и правну помоћ, али и да учествују у изради аката који се односе на децу, истичући важност њиховог искуства у овој области.

Директор Центра за интеграцију младих Марко Тошић захвалио је министру на посети и рекао да су као организација активни већ 15 година.

"Ово нам је последњи пројекат који смо покренули, а чији је циљ да оснажи децу која излазе из Свратишта. Годишње радимо са 500 деце која живе и раде на улици и оном која су у ризику да то постану. Посета министра је веома значајна за нас. Као организација до сада нисмо били препознати и ово је прва посета овог типа. Центар је специјализована установа која поседу лиценцу за пружање услуга у циљу заштите деце", рекао је Тошић.

Међу запосленима у овом објекту налази се и Алберт Матић, који је више од 10 година корисник услуга које пружа Центар.

"Овај пројекат ми много значи. Овде ми је пружена могућност да радим, упознао сам друштво и сваког дана научим нешто ново“, рекао је он.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести