Пожар на Старој планини се не шири, и Војска гаси (фото)

БЕОГРАД: Пожар на Старој планини још није локализован, али се не шири и ситуација је данас много боља, изјавио је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић.
Požar/Fonet/MUP
Фото: Фонет/МУП

"У току раних јутарњих часова и преподнева радила је механизација и рађени су пресеци. Нема ширења пожара, али још не могу да кажем да је пожар локализован. Ипак, много је боља ситуација него јуче", рекао је Марић Танјугу.

И даље је на том подручју, према његовим речима, ангажован исти број људи, око 200 ватрогасаца, припадника жандармерије и мештана који су укључни у акцију гашења.

"Очекивало се да се данас дејствује хеликоптерима, али су услови били као и претходних дана - велика количина магле и дима, па није дошло до гашења из ваздуха", навео је Марић.

Како је рекао, на територији Врања, Босилеграда, Трговишта и Сурдулице, има око шест жаришта.

Ту је такође ангажовано, као и на Старој планини, укупно око 200 људи, додао је Марић.

"Тамо су јуче хеликоптери гасили пожар и исто је повољнија ситуација него јуче. Очекујемо да се сутра авиони пољопривредне авијације укључе у акцију гашења на територији Врања", казао је он.

Марић је поновио да сутра очекује и долазак руског авиона "Иљушин" који ће се укључити у гашење пожара.

Пожар гаси и 50 војника Војске Србије

ТРГОВИШТЕ: У гашењу пожара у општини Трговиште, где је проглашена ванредна ситуација, учествује 50 припадника Војске Србије, саопштило је данас Министарство одбране.

Одмах после добијања позива Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, припадници Четврте бригаде Копнене војске упутили су се у атаре села Црна Река и Пролесје.

Гашење пожара додатно отежавају неприступачан терен и јак ветар, а припадници Војске Србије улажу максималне напоре како би пожар био угашен, пише у саопштењу.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести