Још један међународни авион слетео на аеродром „Ченеј”

НОВИ САД: Представници немачке компаније „Мамингер” слетели су јуче ујутру у 8.30 часова, по други пут, на аеродром „Ченеј”, у Новом Саду да би одржали састанак у Госпођинцима, где је седиште фабрике, а већ око 18 часова упутили су се, с истог места, ка Немачкој.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић), Архивска фотографија

Они то учинили и средином месеца, када су постали први путници авиона на директном међународном лету из Минхена који је слетео на аеродром „Ченеј”.

Како смо сазнали, ускоро би на ченејској писти требало да се реализује још пет летова, што је, по речима председника Аеро-клуба „Нови Сад” Драгољуба Самарџића, потврда да је аеродром заживео и да је потпуно функционалан.

Директор компаније „Мамингер конзервен“ у Србији Оливер Угринај рекао је за наш лист да могућност да се мали авиони приземље на аеродрому „Ченеј“ има велики значај за компанију јер је, пре свега, скраћено време које њени представници проведу на путу између наше земље и Немачке.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

– Највећи утицај је на сарадњи између власника у матичној компанији у Немачкој и наших партнера у региону јер смо сада у стању да реагујемо брзо и флексибилно – казао је Угринај. – До сада је путовање између две земље захтевало много планирања, од тога када да се крене на пут, па до тога да ли су гужве на границама. Изузетно је тешко возити и сатима чекати на граничним прелазима, па одржати састанак и бити максимално концентрисана на њега. Због тога се обично практикује да се састанци одрже дан након стизања на одредиште, а трећег дана се опет креће на пут. То значи да је смо до сада на путу проводили четри дана, понекад и пет, док сад све можемо обавити за један! Осим што представници компаније могу да користе услуге аеродрома, наши партнери могу заједно с директором матичне фирме да, за мало више од сата, долете у Нови Сад, што ће сигурно повољно утицати и на пословање предузећа.

Оливер Угринај каже за „Дневник“ да су се директори фирми из околине Новог Сада већ распитивали о условима на ченејском аеродрому, првим утисцима, као и о томе да ли „види“ будућност аеродрома. Осим тога, потврдио нам је да компанија „Мамингер“ тренутно преговара о набавци малог авиона који би редовно био коришћен на релацији Србија–Немачка.

С. К

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести