Институт за ратарство и повртарство упутио помоћ на КиМ

Институт за ратарство и повртарство, уз подршку Јужнобачког управног округа, упутио је јуче 15 тона брашна и семенског материјала Добротворној организацији Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ за снабдевање њихове Народне кухиње на Косову.
1
Фото: Dnevnik.rs

“То је још једна у низу активности које Јужнобачки управни округ спроводи у оквиру хуманитарног рада – рекао је начелник округа Милан Новаковић. – Драго нам је што је Научни институт препознао хуманитарни аспекат те акције. Познато је да Нови Сад, с градоначелником Милошем Вучевићем на челу, пружа свесрдну помоћ нашем народу на КиМ, као и остали председници и општина из нашег округа. Овим настављамо да пружамо помоћ јужној покрајини пошто смо пролетос делили семе. “

Протеклих десетак дана Јужнобачки округ је, у сарадњи с општинама Бач, Врбас и Жабаљ, послао хуманитарној организацији „Мајка девет Југовића” сточну храну. Новаковић је позвао суграђане и компаније да се укључе у акцију, подсетивши на то да је лане на Косово послат школски прибор, те да и ове године деца из Јужнобачког округа скупљају ђачке потрепштине за своје вршњаке на КиМ.

Институт за ратарство и повртарство као друштвено одговорна компанија, како је рекла шефица Сектора за протокол и односе с јавношћу Марица Вучић Кишгеци, излази у сусрет тамо где год је то могуће.

„Традиционално, годинама помажемо Народну кухињу „Мајке девет Југовића“ на КиМ, што чинимо и сада – рекла је Марица Вучић Кишгеци. – С поносом можемо да кажемо да смо део КиМ и Епархије рашко-призренске.”

И.М.

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести