И у случају екстремних мера, организоваће се живот у Београду

БЕОГРАД: Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић изјавио је данас да ће Град у најбољој мери организовати живот у Београду и у случају најекстремнијих мера као што је 24 сата полицијски час.
beograd vanredno stanje, tanjug
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Никодијевић је, одговарајући на питање да ли се размишља о тој мери, одговорио да у штабу не говоре о томе “шта би било кад би било” већ да слушају стручњаке, а поручио је и да уколико се донесе таква мера нико неће остати без хране и лекова.

Он је додао да је мера која се односи не шетњу кућних љубимаца и даље на снази, али је подсетио на речи председника Србије Александра Вучића, да ће бити укинута, уколико буде било потребно.

"Што се тице Сајма то је једна од мера, ми бисмо желели да нико не оде тамо и да нема потребе за тим, али нико од нас не мозе да гарантује у ком смеру ће ићи пандемија, али држава је спремна на сваки сценарио", рекао је Никодијевић за ТВ Прва.

Никодијевић је подсетио да пијаце у Београду раде четвртком, петком и суботом од 8 до 15 часова, осим Палилуске и Стари Меркатор, јер су оне затвореног типа.

"Пијаце за сада тако раде уколико не буде било нових мера, ако их буде, ми ћемо и радно време пијаца томе прилагодити. Тезге су дезинфиковане да би били безбедни и продавци и купци. Запослени у градским пијацама контролишу да се у једном тренутку не нађе већи број људи”, рекао је он.

Приметио је да се поштују забране кретања, односно ограничења на пијацама и да му је драго што велики број и купаца и продаваца носи заштитну опрему и воде рачуна о здрављу и безбедности.

"Ако будемо овако наставили мислим да ће пијаце наставити да раде и током следећих недеља", рекао је Никодијевић.

У превозу, како је рекао, сви осим здравствених радника морају да имају плаћену карту, а када је реч о паркингу не плаћају га само здравствени радници у оквиру болничких центара, а сви остали у граду га плаћају као и претходних дана.

Подсетио је да градски штаб прати одлуке републичког, наводећи да је њихов задатак да све те мере које се донесу се прилагоде тако да живот у граду нормално функционише.

"Ако се појаве нове мере ми ћемо их на довољно ефикасан начин поново прилагодити условима зивота, да грађани могу да иду до апотека, маркета", рекао је Никодијевић.

EUR/RSD 117.5813
Најновије вести