Наранџасти метеоаларм: Киша, пљускови и грмљавина

БЕОГРАД: На подручју Војводине, Београда, јужне и југозападне Србије и наредних сати биће облачно и нестабилно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, објавио је РХМЗ.
e
Фото: pixabay.com

У Београду је нешто после 17 сати почела да пада киша, а у појединим деловима града било је јачег невремена због чега је на неким улицама било више воде.

Републички хидрометеролошки завод издао је раније упозорење, за данас и сутра, на јаке пљускове, грмљавину и локалну појаву града, у северним и западним деловима земље, као и на територији града Београда.

Како се наводи на сајту РХМЗ-а, данас и сутра, нас очекује нестабилно време са локалном појавом пљускова и грмљавином, које ће данас бити интензивније у северним и западним деловима земље, као и на територији града Београда.

За сутра, РХМЗ предвиђа интензивније пљускове и грмљавину у централним и јужним крајевима земље, где се очекују и временске непогоде, у оквиру којих 20 до 30 литара кише у кратком временском периоду, град и олујни ветар.

Због најављених непогода РХМЗ је за данас издао наранџасти метеоаларм за северне и западне делове Србије, односно за Бачку, Банат, Срем, Београд и Западну Србију, а у остатку земље, за који је данас издат жути метеоларм, у уторак ће такође бити наранџасти.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести