Хоргош: Контрола путника из земаља - жаришта короне

ХОРГОШ: На граничном прелазу Хоргош обавља се детаљна провера путника који улазе у Србију, а долазе из земаља или подручја где је забележен велики број заражених корона вирусом, па је задржавање дуже него иначе.
granica
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Тако су путници, држављани Србије, који су јутрос допутовали из Швајцарске, чекали више сати да добију дозволу да наставе пут својим кућама.

Из Швајцарске је иначе стигло шест аутобуса, па су два тек око 14 сати могли да наставе пут. Путници кажу да су им на граници узели пасоше и замолили их да сачекају, да им, како наводе, "дају папир, неко решење, са којим би требало да се јаве свом лекару у општини у којој живе".

"Ни на једној царини од Цириха довде нисмо стали. Ово је прва царина на којој смо стали. Нама су само рекли да они који имају српски пасош да ће проћи, а да ће странце вратити назад. Деле нека решења, која морамо да донесемо у свој здравствени завод из ког смо места, да се тамо с тим папиром јавимо наредних 14 дана да се прегледамо, баш зато што долазимо из Швајцарске", рекла је за Танјуг једна од путница.

Она је, као и други, нервозни због чекања, а један од њих, на питање да ли им је објашњено због чега чекају, одговара:

"Чекамо због короне! Каква Корона, кад ја сам здрав?! Откуд мени Корона?".

Представници граничне полиције и лекарских екипа нису давали изјаве новинарима.

Једна од путница из аутобуса који су стигли из Швајцарске пожалила се лекару на граници на бол у грудима.

Лекар је преузео, а након неколико минута она је изашла, а други путници су пренели да се уплашила да има проблем са срцем, али је реч била само о узнемирености због чекања и целокупне атмосфере.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести