Хемофарм са пет милиона динара помогао Вршац и Шабац

ВРШАЦ/ШАБАЦ: Фондација Хемофарм са укупно пет милиона динара помогла је градове Вршац и Шабац, а новац је усмерен за подршку старијим суграђанима и борбу против ширења корона вируса, саопштено је данас из те фондације.
hemofarm fondacija
Фото: Hemofarm fondacija
Хемофарм има производне погоне у ова два града а три милиона динара у Вршцу биће подршка особама старијим од 65 година чија су примања мања од 30.000 динара и средства ће бити искоришћена за прехрамбене и хигијенске пакете за више од 6.000 социјално угрожених, док ће два милиона динара у Шапцу за борбу против корона вируса.
 
"Ово је само једна од донација које су компанија Хемофарм и њена фондација током претходног месеца упутиле различитим институцијама који се укључене у борбу против корона вируса“, наводи се у саопштењу.
 
Прошле недеље Штада и Хемофарм обезбедили су за Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору, државе у којима производе, донацији 150 монитора за праћење виталних животних функција пацијената који су на респираторима и у тежој фази болести, а укупна вредност поклоњених апарата износи 45 милиона динара.
 
"Хемофарм је увек бринуо за заједницу у којој послује било да је реч о помодхи градовима у којима се налазе његове фабрике, било помажући земље у којима су смештени његови погони, а ово је наш начин да грађанима покажемо да смо ту за њих“, рекла је поводом најновије донације директорка Хемофарм фондације Сузана Ђорђевић.
EUR/RSD 117.5720
Најновије вести