Хеликоптерскa јединицa МУП-a помагаће Хитној помоћи 

БЕОГРАД: Данашњој презентацији опреме за медицински транспорт пацијената, коју је Министарство унутрашњих послова набавило за нове хеликоптере Ербас Х145М присуствовали су потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар здравља Златибор Лончар. 
helikopter erbas
Фото: МУП

Они су у оквиру презентације потписали Уговор о пословно -техничкој сарадњи између два министарства који дефинише заједничко деловање припадника Хеликоптерске јединице и Хитне помоћи у ситуацијама када је неопходна употреба хеликоптера за превоз пацијената. 

Стефановић је након потписивања Уговора изјавио да ће нови хеликоптери, који су опремљени савременом медицинском опремом уз присуство лекара обучених за рад у њима, омогућити квалитетнију и бољу заштиту, као и бржи транспорт пацијената до здравствених установа. 

Стефановић је, такође, истакао добру сарадњу на терену припадника полиције и особља Хитне помоћи. 

Фото: MUP

"Драго ми је да ова сарадња свакога дана напредује и трудићемо се да је са експертима из Министарства здравља даље развијамо и да грађани Србије знају да на своју државу увек могу да се ослоне", поручио је Стефановић.

Лончар је рекао да су грађани Србије добили најсавременије хеликоптере са најбољом медицинском опремом која тренутно постоји у Европи, те објаснио да је уговором дефинисан начин рада и реаговања Хеликоптерске јединице и Хитне помоћи у ситуацијама када мора да се оде по пацијента, да му се укаже помоћ и да се хитно превезе до неке здравствене установе. 

"Грађани Србије могу од данас да рачунају на услугу коју до сада нису имали у овим условима", рекао је Лончар. 

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести