Грађани Србије дочекали 2020!

БЕОГРАД: Грађани Србије дочекали су 2020. годину на трговима, ресторанима и клубовима и у својим домовима.
beograd docek, tanjug
Фото: Beograd, foro: TANJUG - TARA RADOVANOVIC - bk

У Београду, као и у многим градовима, организован је свечани дочек на трговима уз музички програм.

Грађане и туристе у Београду у нову 2020. увела је Лепа Брена, док је Новосађане забављао Бајага.

Фото: Bajaga, foto: TANJUG - JAROSLAV PAP - bk

Више хиљада Београђана и гостију из иностранства дочекало је 2020. годину испред Дома Народне скупштине, уз ватромет и концерт Лепе Брене.

Позната певачица је окупљене, међу којима је било највише младих, у нову годину увела уз песму "Дуге ноге", а након петоминутног ватромета који су окупљени снимали телефонима, пожелела им је срећну Нову годину.

"Велика је част и задовољство бити вечерас у Београду", рекла је Лепа Брена и захвалила Центру београдских фестивала (ЦЕБЕФ) и свима који су допринели организацији прославе дочека.

Фото: Lepa Brena, foto: TANJUG - TARA RADOVANOVIC - bk

Након тога, наступ је наставила песмом "Миле воли диско", а окупљени су се веселили, играли и "грејали" уз кувано вино које су могли да узму у шаторима постављеним у непосредној близини бине.

Дочек Нове године испред националног парламента почео је око девет сати наступом Маје Беровић, након Лепе Брене атмосферу су додатно загрејали трубачи, а потом су на бину изашли Кики Лесендрић и "Пилоти".

Фото: Maja Berović, foto: TANJUG - TARA RADOVANOVIC - bk

Како би сви имали прегледан поглед, на бини су били постављени велики видео бимови.

Весела и празнична атмосфера на платоу испред парламента протекла је без инцидената.

На Златибору је певао Мирослав Илић, у Нишу Жељко Самарџић, у Чачку Атомско склониште, а у Крагујевцу Рибља чорба.

Фото: Željko Samardžić, foto: FoNet

На Златибору је Нова година дочекана уз наступ Мирослава Илића, али и традиционално послужење, кувану ракију и кувано вино, који су уз песму загрејали посетиоце на препуном Краљевом тргу, саопштила је Туристичка организација Златибор.

Златиборски дочек традиционално је препознатљив по добром проводу, али и хладноћи, а ТОЗ наводи да је ово био један од напосећенијих дочека до сада због наступа једне од наших највећих звезда народне музике.

Програм је почео, као и претходних година, представом позориштанцета "Смајли" за најмлађу публику на Златибору.

Представа "Наша деца и Деда Мраз", приближила је малишанима Нушићево дело "Наша деца", а врхунац забаве био је излазак на сцену Деда Мраза који је поделио пакетиће окупљеним малишанима.

Главни догађај вечери почео је око 22.30 сати када је Мирослав Илић концерт почео песмом Божанствена жено.

Пред сам улазак у Нову годину Мирослав је имао и специјалну објаву која се односила на просидбу Христијана из Скопља који је одлучио да у овој новогодишњој ноћи запроси своју девојку Фани и посветио им песму "Још те нешто чини изузетном".

Након тога уследило је одбројавање, а публика је Нову годину дочекала уз трубаче Игора Митрића, док је изнад језера приређен спектакуларан ватромет. Певач се вратио на сцену и са још пар песама завршио концерт, док је публика наставила славље у угоститељским објектима.

Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор су још једном одличном организацијом дочека оправдали поверење туриста чији се број повећава из године у годину и показали зашто је златиборски дочек један од најпосећенијих у нашој земљи, наведено је у саопштењу.

Програм новогодишњих концерата завршава се 1. јануара када на Краљевом тргу, наступа група Ван Гог, од 21 час.

Неки градови у Србији, попут Врања, Новог Пазара, Шапца и Вршца одлучили су да не организују дочек и да новац преусмере у хуманитарне сврхе, наводи РТС.

Славље се у многим градовима наставља и репризом 1. јануара.

Први и други јануар су у Србији нерадни дани.

Дочек на северу КиМ, прва беба три сата после поноћи

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Нову 2020. годину грађани на северу Косова и Метохије дочекали су у кругу породице, ресторанима и кафићима, а прва беба рођена је три сата после поноћи.

Мајци и осталим породиљама на гинеколошко акушерском одељењу Здравственог центра у Косовској Митровици представници града и Косовско-митровачког округа поделили су поклоне, наводи РТС.

"На овом одељењу рођено је 517 здравих беба. Ми очекујемо да ће у наредним годинама бити и више", рекао је др Златан Ерек, заменик директора Здравственог центра у Косовској Митровици.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић подсетио је да традиционално, првог дана нове године, руководство обилази породилиште и захвалио особљу на раду и труду.

Председник Привременог органа Александар Спирић навео је да је политика Србије да константно помаже сваком појединцу и обећао да ће и у 2020. години млади брачни парови моћи да рачунају на то, пренео је Косово онлајн.

На северу КиМ вечерас ће славити и реприза дочека.

Дочек Нове године на трговима био је организован у Приштини, Призрену, Ђаковици, Урошевцу и другим градовима.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести