Завршене блокаде путева, одблокиран и Мост слободе, саобраћај нормализован

Грађани који протестују против Закона о експропријацији и Закона о референдуму и народној иницијативи, блокирали су данас аутопут код Сава центра и мост Слободе у Новом Саду, јављају извештачи Танјуга. Блокада је трајала од 14 до 16 часова. Након тога, саобраћај је нормализован.
e
Фото: Dnevnik.rs

У Новом Саду је око 14 часова почела блокада моста Слободе, који спаја Нови Сад и Сремску Каменицу, са новосадске стране. У Новом Саду је дошло до инцидента између две групе грађана, а како јавља извештач Танјуга, летеле су и каменице.

Окупљање грађана на позив организација "Крени Промени" и више еколошких удружења почело је око подне испред Сава центра, а група демонстраната је затим изашла и блокирала саобраћај на аутопуту.

У Ваљеву скуп који је предвиђен да се реализује без блокаде сабраћаја у 14 часова у организацији народног покрета "Марш с Колубаре" није ни започео јер је у исто време група од око 200 грађана блокирала саобраћајницу Ваљево-Београд.

Тренутно је саобраћај блокиран на око 500 метара код саобраћајнице Ваљево-Лајковац, код продавнице Еуропром у Попучкама. На лицу места су јаке полицијске снаге.

Протести и блокаде саобраћаја најављени су у више градова у Србији.

Miladin
04.12.2021 • 15:27
Protesti nisu protiv Vucica, vec protiv ovih zakona,i Rio Tinta kao zagadjivaca Srbije
EUR/RSD 117.3294
Најновије вести