Фондација Егзит и Влада: Повећати пошумљеност на 40 одсто

БЕОГРАД: Радна група Владе Србије за заштиту ваздуха усвојила је иницијативу Фондације Егзит и еколошких организација да се пошумљеност Србије повећа са 28 одсто на 40 одсто, саопштила је данас Влада.
Sume u Vojvodini
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Влада је задужила Министарство за заштиту животне средине да, у сарадњи са Фондацијом Егзит и еколошким организацијама који су поднели иницијативу, предузме неопходне кораке и припреми одговарајуће документе за даљи реализацију те иницијативе.

Фондација Егзит и више организација окупљених у покрету "Зелена револуција" упутили су јавни апел за масовно пошумљавање Србије, као и региона.

У апелу се наводи да је садња дрвећа најједноставнији и најефикаснији одговор на климатске промене, јер је дрвеће најбољи природни пречишћивач ваздуха и апсорбер угљен-диоксида.

Међу потписницима апела су Студентски парламент Шумарског факултета у Београду, Покрет горана Војводине, Супернатурал, Рецан фондација, те групе Пријатељи шуме и Одбранимо шуме Фрушке горе.

Фондација Егзит недавно је добила подршку председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен за акцију пошумљавања Фрушке горе, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести