Ђорђевић: Установе социјалне заштите пример

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да су установе социјалне заштите у земљи пример како је требало спроводити мере током ванредног стања.
1
Фото: Tanjug

Приликом посете Дому за старе "Вила Катарина" у Бору, он је рекао да је доказ за то Светска здравствена организација која ће при прављењу елабората узети у обзир мере које су спровођене у установама социјалне заштите Србије.

Како се наводи у саопштењу Министарства, према речима Ђорђевића, дом "Вила Катарина" један је од најбољих домова у Србији.

"Дом ''Вила Катарина'' пример је како би требало да изгледају и остали домови, не само када је реч о квалитету и услузи већ и о месту на ком се налази. Заиста је прелеп предео, што додатно доприноси да се корисници дома осећају пријатно у њему“, изјавио је Ђорђевић.

Он је навео да је, како би земља била спремна за други талас вируса, по завршетку ванредног стања и укидању ванредних мера, планирана измена закона у социјалној области која се између осталог односи и на услуге везане за домове за стара лица.

Посети Дому "Вила Катарина“ поред Ђорђевића присуствовали су градоначелник Бора Александар Миликић и директор Дома Милован Ђурић.

Према речима Ђурића, посета министра дому је огромна подршка запосленима.

Он је навео да током ванредног стања на рачун рада дома нису стигле никакве притужбе.

"Ја сам задовољан целокупним радом запослених у дому током ванредног стања. Сви запослени су добровољно прихватили да буду 30 дана у карантину заједно с корисницима дома. Нису желели да одлазе својим кућама, одрекли су се виђања са својом породицом, како не би случајно унели вирус у дом и заштитили наше најстарије грађане и на томе сам им бескрајно захвалан“, истакао је Ђурић.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести