Ђорђевић уручио кључеве 26 станова

БЕОГРАД: Министар одбране Зоран Ђорђевић уручио је данас кључеве од 26 станова припадницима Министарства одбране и војске Србије. У питању су станови у Београду, Крагујевцу, Рашки, Новом Саду, Горњем Милановцу, Вршцу и Суботици.
Зоран Ђорђевић уручио је кључеве од 26 станова Фото: Танјуг
Фото: Tanjug

Наводећи да су неки припадници војске и Министарства одбране чекали више од три деценије, Ђорђевић је поручио да ће у наредном периоду покушати да се стамбено збрињавање решава на бржи и ефикаснији начин. 

Он је рекао да је прошле године 756 припадника војске добило станове, а да ће ове године пробати да надмаши ту цифру.Како је рекао, Министарство одбране, поред доделе кључева покушава и на неке друге начине да реши питање становања, попут субвенционисаних кредита.

"Желим вам да се скућите већ данас, да кренете да уживате у ономе што сте годинама чекали а порука људима у систему који чекају стан је да ћемо дати све од себе да добијете кључеве", поручио је Ђорђевић.Министар је рекао да је тренутно без стана око 12.500 хиљада припадника војске и Министарства одбране додајући да се за увећане трошкове становања (УТС) годишње издваја око милијарду и 200 милиона динара. 

Ђорђевић је изразио очекивање да ће се већ на некој од следећих седница владе наћи мастер план "који ће у потпуности да афирмише продају наших некретнина".

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести