Ђорђевић тражи реакцију поводом кампа у Боговађи

БЕОГРАД: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања после објављивања на интернету видео снимка у коме се види како обезбеђење туче мигранте у Боговађи, затражило је од Комесаријата за избеглице да испита случај и достави податке о овом инциденту, саопштило је данас то министарство.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Министар Зоран Ђорђевић је истакао да је сваки вид насиља недопустив, а нарочито над децом, и додао да се такво понашсање неће толерисати.

Напомињући да је обезбеђење КИРС-а и Црвеног крста надлежно за камп у Боговађи, он је апеловао на надлежне да реагују и поступе у складу са законом.

Комесаријат за избеглице и миграције осуђује инцидент

Комесаријат за избеглице и миграције Србије саопштио је вечерас да је одмах по сазнању за инцидент у Центру за азил у Боговађи покренуо механизам заштите малолетних лица, обавестио старатеља малолетних лица и укључио надлежни Центар за социјални рад, као и Црвени крст Београда, који је и ангажовао припаднике обезбеђења, а радник обезбеђења који се види на снимку, добио је отказ.

Догађај се десио у ноћи између 10. и 11. маја 2020, о чему су запослени у Комесаријату сазнали дан касније, 12. маја.

Како се наводи у саопштењу, отпуштени радник обезбеђења је у своју одбрану рекао да је претходно био нападнут од миграната, што, међутим, како истиче Комесаријат, не оправдава његово понашање.

"Комесаријат још једном осуђује овакво понашање припадника обезбеђења, и наглашава да ће наставити да правовремено реагује и континуирано предузима мере превенције за очување добробити корисника, у сарадњи са домаћим институцијама и међународним организацијам", каже се у саопштењу.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања реагујући након објављивања на интернету видео снимка у коме обезбеђење туче мигранте у Боговађи, затражило је од Комесаријата за избеглице Републике Србије, у чијој се надлежности налази овај камп, да испита случај и достави податке о овом инциденту, саопштило је данас то министарство.

Министар Зоран Ђорђевић је истакао да је сваки вид насиља је недопустив, а нарочито над децом, и додао да се такво понашсање неће толерисати.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести