Ђорђевић посетио остављену бебу, сада је добро

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је бебу, која је пре непуних месец дана остављена одмах по рођењу у контејнеру у Жаркову, а која је сада смештена у хранитељску породицу и како каже у добром је стању и живи у добрим условима.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Ђорђевић је рекао да се Влада Србије залаже да свој деци обезбеди сигурно детињство и безбрижно одрастање у ком ће бити окружени љубављу, јер јој је циљ да сви они израсту у квалитетне, срећне и задовољне људе који ће представљати и градити будућност наше земље, саопштило је ресорно министарство.

„Беба је у здравствено добром стању, што је и најбитније. Веома сам задовољан условима у којима сада живи, а које јој је обезбедила ова хранитељска породица и заиста се надам да ће овај дечак овде бити срећан. Тренутно је у току процес упис његових података у матичне књиге, а све наредне кораке, које су у вези његовог збрињавања ћемо активно пратити“, рекао је министар.

Ђорђевић је још једном нагласио, да уколико се родитељи већ одлуче да нажалост не желе да брину о својој деци, да их никада не остављају у условима који су ризични за њихов живот већ то могу да ураде у здравственим и установама социјалне заштите.

Према речима министра, овако нехуман начин остављања деце је нешто што не сме да се понавља у нашој земљи и ресорно министарство учиниће све да то и спречи путем медијских кампања, али и изменом закона и подзаконских аката, јер ниједно дете не залужује овакву тужну судбину.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести