Ђорђевић: Наставити оснаживање положаја Рома и Ромкиња

БЕОГРАД:  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, честитао је Међународни дан Рома свим припадницима ромске националне заједнице и рекао да као друштво радимо на томе да се подигне свест о проблемима са којима се Роми суочавају.
djordjevic, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је много тога урадило када је у питању побољшање услова живота Рома у Србији. Направљен је велики помак, али постоји још много тога у плану. Кроз спровођење антидискриминационих политика, настојаћемо да створимо повољан амбијент за ефикасно обезбеђивање заштите свих националних мањина, од било ког вида дискриминације", истакао је министар Ђорђевић, саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Како је рекао министар, Министарство ће наставити и у наредном периоду да ради на оснаживању положаја Рома и Ромкиња, а главне активности Министарства усмерене су ка програму „Подршке ЕУ инклузији Рома-Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома" у оквиру кога је имплементациони партнер Стална конференција градова и општина. 

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести