Ђорђевић на свечаности Националног дана давања

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је у Београду свечаној додели захвалница донаторима поводом обележавања другог Националног дана давања и том приликом рекао да је овакав догађај од изузетне важности за Србију, јер успешно окупља грађане Србије, уједињује их у племенитости и подсећа на вишевековну филантропску традицију земље.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug T.Valič

"Судећи по броју присутних и постигнутим резултатима, драго ми је што овај значајан пројекат из године у годину расте. Национални дан давања је значајан за Србију, јер подиже свест о значају улагања у заједницу, и подстиче грађане да активно учествују у унапређењу квалитета живота читавог друштва“, рекао је министар, који је присутне поздравио у име Владе Србије.

Како је саопштено из његовог кабинета, он је подсетио да се Национални дан давања обележава са циљем прикупљања средства за системску подршку решењу одређеног проблема у друштву и додао да му је изузетно драго што је тема овога пута унапређење образовања у основним школама широм Србије.

"Поздрављам одлуку да и ове године тема Националног дана давања буде образовање, као један од кључних стубова на којима почива даљи развој наше земље. Добро је познато да су наука и иновације покретачи економског развоја и напретка друштва, те да улагањем у нове генерације улажемо у своју будућност“, истакао је Ђорђевић.

Он је додао да ће ускоро бити одржана трећа седница Савета за филантропију на којој ће се разматрати досадашњи резултати али и начини да се осигура жељени напредак у овој области.

Савет за филантропију је у последњих годину дана, у оквиру кампање "Школа добрих људи", уз помоћ партнерских организација из Шида, Сомбора, Панчева и Београда, прикупио средства за куповину иновативне опреме уз помоћ које ће наставу пратити и у њој учествовати ђаци у преко 60 школа у 30 општина широм Србије.

Национални дан давања је иницијатива Српског филантропског форума са мисијом развоја културе давања у Србији. Српски филантропски форум спроводи иницијативу у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давања који финансира УСАИД, а спроводи Коалиција за доброчинство коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац а додатно чине Траг Фондација, Catalyst Balkans, СМАРТ Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5631
Најновије вести