Ђорђевић: Искоренити стереотипе приликом запошљавања Рома и ЛГБТ особа

БЕОГРАД:  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да треба радити на повећању броја запослених Рома и Ромкиња и да је неопходно искоренити стереотипе приликом запошљавања Рома, али и припадника ЛГБТ популације.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Ђорђевић указао на потребу развијања и примене програма преквалификације и доквалификације и да је предложио да ромска удружења одреде свог представника који ће бити укључен у рад на питањима запошљавања у сарадњи са Министарством и Националном службом за запошљавање, наводи се у саопштењу Министарства.

''Потребно је акценат на овом поступку ставити на младе и пригодним активностима и пословима дати им шансу за будући развој'', рекао је Ђорђевић на редовном састанку са представницима ромских удружења и Националног савета ромске националне мањине, као и са представницима удружења за подршку и заштиту ЛГБТ особа.

Када је реч о подршци и заштити ЛГБТ особа, министар је истакао могућност развијања заједничких пројеката на остваривању равноправности свих грађана и грађанки Србије.

Како је навео, Министарство ће у партнерству са организацијама цивилног друштва радити на коришћењу средстава из европских фондова, изради нацрта прописа и предлога стратешких докумената, као и на јачању цивилног друштва као сектора сарадње и на психолошкој и социјалној заштити ЛГБТ особа.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести