Донација Уједињеног Краљевства за борбу против епидемије коронавируса у Србији

БЕОГРАД: Министарство одбране Уједињеног Краљевства донирало је Србији медицинску опрему у вредности око 1,8 милиона динара у циљу спречавања и сузбијања епидемије корона вируса у нашој земљи.
donacija
Фото: Министарство одбране

Протокол о донацији медицинске опреме данас су на Војномедицинској академији потписали начелник Управе за војно здравство генерал-мајор Угљеша Јовичић и изасланик одбране Уједињеног Краљевства, Велике Британије и Северне Ирске пуковник Ник Илић, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Део дониране опреме - дезинфекциони тунел и 14 фрижидера за безбедно чување лекова и медицинских средстава већ је у употреби у систему одбране, а данас је извршена примопредаја 130 топломера за даљинско очитавање телесне температуре.

Генерал Јовичић је захвалио на донацији и истакао да је несебична подршка у право време још један доказ да се упркос тешкој ситуацији у целом свету сарадња између две државе наставља.

''Медицинска опрема од велике је помоћи свим нашим пацијентима, али и здравственим радницима. Најважније од свега, а то је оно за шта се ми свакодневно боримо, је да ће средства из донације после епидемије моћи да се користе у војно-здравственом систему и да ће адекватно служити здравственој заштити свих наших пацијената'', рекао је Јовичић.

Пуковник Илић истакао је да се билатерална сарадња две земље током епидемије корона вируса наставила „на друге начине“.

''Ово је помоћ у право време и средства која смо данас донирали имају дуготрајну гаранцију. Надам се да ћемо овако наставити и ојачати билатералну сарадњу, јер ће две пријатељске војске увек наћи начин да сарађују'', поручио је Илић.

EUR/RSD 117.5918
Најновије вести