Донација од милион динара за куповину респиратора 

БЕОГРАД: Војвођанска банка донирала је милион динара чиме је обезбедила куповину једног респиратора и тиме се међу првима одазвала иницијативи УНИЦЕФ-а у Србији. 
Vučić sa novim respiratorima  Foto:buducnostsrbijeav
Фото: buducnostsrbijeav, ilustracija

УНИЦЕФ је мобилисао све расположиве ресурсе како би одмах пружио подршку напорима Владе Републике Србије у борби против корона вируса.

Поручено је 50 респиратора, заштитна опрема и хигијенски пакети у вредности преко 500.000 долара, саопштила је Војвођанска банка. 

"Као друштвено одговорна компанија свесни смо изазова са којима се цела земља суочава и важности брзе реакције приватног сектора. Овом донацијом се обезбеђује куповина једног респиратора циме доприносимо лецењу заражених вирусом ЦОВИД-19, али и пружимо подршку нашем здравственом сектору који тренутно води најважније битке", рекао је члан Извршног одбора Војвођанске банке Ненад Бунгин.

Бунгин је позвао и друге компаније да следе пример Војвођанске банке јер, како је навео, солидарност и хуманост у овим тренуцима могу да спасу животе људи у Србији. 

Директорка УНИЦЕФ-а у Србији, Ређина Де Доминићис захвалила је Војвођанској банци за подршку коју пружају како би се превазишла тренутна изазовна ситуација са којом се наше друштво у целини сусреће. 

"У тренуцима ширења заразе корона вирусом и пораста броја оболелих, донација респиратора је од изузетне важности. Свесни смо да је здравствени систем преоптерећен, па је битно да делујемо солидарно у наредним данима и недељама. У име УНИЦЕФ-а желим да захвалим Војвођанској банци што је препознала колико је важно брзо реаговати у оваквој ситуацији", изјавила је она. 

На апел Републичког фонда за здравствено осигурање, УНИЦЕФ у Србији започео је набавку робе и опреме који су неопходни за случај значајног пораста броја оболелих од коронавируса, каже се у саопштењу банке и истиче да су поред маски, одела, визира наочара, кецеља и рукавица, најнеопходнији респиратори.

Војвођанска банка је позвала све компаније да се прикључе акцији и на тај начин помогну у кризној ситуацији, а за све информације о вирусу КОВИД-19, мерама превенције и заштите, препоручују да се посети Уницефов сајт https://www.unicef.org/serbia/covid-19-korona-virus

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести